Saint-Gobain skifter til grøn elektricitet i Norge, Danmark, Sverige og FinlandGrøn elektricitet

1. januar 2018 skiftede en stor del af Saint-Gobains datterselskaber i de nordiske lande, herunder Leca Danmark, -Norge, -Sverige og -Finland, til grøn elektricitet. Grøn elektricitet, der betragtes som CO2-neutral i henhold til Scope 2 i Greenhouse Gas Protocollen, leveres af anlæg, der producerer vedvarende energi, og giver oprindelsesgaranti-certificater. Overgangen skal resultere i en reduktion af CO2-fodaftrykket med 40.000 tons CO2 om året og støtter Saint-Gobains strategi om at reducere CO2-udledningen med 20 procent mellem 2010 og 2025.

Som en del af koncernens arbejde med bæredygtighed var det naturligt at skifte til vedvarende elektricitet.

"Vi vurderer, at overgangen reducerer vores miljøpåvirkning med omkring 40.000 tons CO2 / år, hvilket svarer til ca. 40.000 returrejser Stockholm-New York," siger Camille Fabre, Sustainability Director hos Saint-Gobain Nordic / Baltikum.

Bæredygtige bygninger
Overgangen til grøn elektricitet betyder, at Saint-Gobain Nordic nu i endnu højere grad end før vil være i stand til at levere produkter med et reduceret CO2-fodaftryk, hvilket bidrager til mere bæredygtige bygninger, der kan certificeres som LEED, BREEAM og DGBN bygninger.

At skifte til grøn elektricitet er blot et ud af mange tiltag, som Saint-Gobain tager hen imod mere bæredygtige løsninger. Blandt andet fokuserer koncernens miljøinnovationsstrategi på at forbedre og opfinde morgendagens løsninger med reduceret miljøpåvirkning og andre bæredygtige fordele.