13/04/2021
logo

Idyllisk sommerhus med Leca® blokke

Leca® termblokke og Leca® blokke 600 anvendt til henholdsvis ydervægge og skillevægge da et idyllisk sommerhus blev bygget ved Storebælt.


Da Torben Nielsen skulle i gang med at bygge sig et nyt sommerhus en grund lige ud til Storebælt, var det vigtigt for ham, at huset skulle kunne klare de voldsomme påvirkninger fra vand og vejr samtidig med, at varmeisoleringen skulle være helt i top.

Leca® blokke beskytter huset

Sammen med det rådgivende ingeniørfirma J. J. Byg A/S og arkitekt Stig Müller fandt han frem til, at han ved at bruge Leca® termblokke til ydermure og Leca® blokke 600 som skillevægge fik opfyldt kravet om stor robusthed i det barske klima med sand og salt i luften. Sammenhængen mellem ydervægge og skillevægge udgjorde en meget stabil konstruktion, som er nødvendig i forbindelse med de kraftige vindpåvirkninger ude fra havet.

Ydervæggen blev opmuret i 450 mm Leca® termblokke med en U-værdi på 0,14 W/m2K.

Som murermester var det en enkel sag for Torben Nielsen at mure væggene op. Arbejdet blev udført omhyggeligt med fugefilt i liggefugerne over isoleringskernen og med fugearmering i hvert andet skifte og med murbindere i de øvrige skifter. Studsfugerne blev udført med limmørtel på vangerne, så kuldebroer helt blev undgået.

Med dens grovporøse overflade og ringe fugtsugning var Leca® blokkene det ideelle underlag for den efterfølgende pudsoverflade.

FAKTA

År: 2010
Bygherre: Torben Nielsen
Arkitekt:  Stig Müller
Rådgivende ingeniører: J. J. Byg A/S
Leca® produkter: Leca® blokke 600 og Leca® termblokke
Leca® løsning: Vægge