08/06/2021
logo

Levering med blæs til Kanalvejsområdet i Lyngby

Bebyggelsen i Kanalvejsområdet - en ny bydel i Lyngby, som kombinerer bolig, erhverv og handel - kom godt fra start, blandt andet fordi man levering med blæs.


I Lyngby centrum er man i gang med at opføre en ny bydel, som kombinerer bolig, erhverv og handel. I forbindelse med projektet, er der blevet leveret Leca® letklinker via Lecas smarte blæsebiler. Fordelen ved at vælge levering med blæs til byggeprojekter, hvor letklinkerne fx skal anvendes som indskudsdræn, er, at man kan fortsætte byggeriet en etage eller to over det niveau, som leveringen foregår på. Dette skyldes at leveringen ikke kræver særlig meget plads (en stor fordel i bynære områder), desuden er der ikke materiale, der skal mellemlagres på byggepladsen, der skal ikke anvendes køretøjer til intern transport, og så skal der kun bruges 2-3 håndværkere til at holde slangen og til at udjævne. På den måde sparer man både tid, mandskab og penge på valget af leveringsform. 

3000 m2 letklinker leveret med blæs

Med levering med blæs kan blæsebilen stå 30-60 meter fra det sted, hvor letklinkerne skal bruges. Leca® letklinkerne blæses gennem fleksible slanger frem til anvendelsesstedet med op til 1 m3 pr. minut – jo kortere slange, jo større mængde pr. minut. Da slangerne er 20 cm i diameter kræves der ikke ret meget plads for at de kan komme ind i en kælder. Et hul på 30x30 cm er oftest nok.

I Lyngby blev der anvendt 3000 m3 Leca® 10-20 som både indskudsdræn under bygningerne og som landskabsarkitektur oven på de underjordiske parkeringskældre. Leca® letklinker har gode drænende egenskaber, er varmeisolerende og er stærke nok til at bære et betondæk med belastning fra bolig, erhverv eller parkering. Derfor faldt valget på dette materiale til løsningen.

Byggeriet forventes endeligt færdigt i 2018. 

Fakta

År: 2017
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Rådgiver: Sweco Danmark
Totalentreprenør: KPC
Underentreprenør: HME
Leca® produkter: 3000 m3 Leca® 10-20
Leca® løsning: Landskabsarkitektur og Dræn