Om Leca

Leca Danmark A/S er et Saint-Gobain selskab, som udvikler, producerer og sælger Leca® letklinker - et byggemateriale fremstillet af dansk ler, som ved brænding bliver til små, porøse kugler med en hård overflade. Alene udgør letklinken blot en ekspanderet lerkugle, men kombineres flere, bliver mulighederne utallige, hvad end de skal bruges til blomsterbede, gulvkonstruktioner, veje eller udvikling af drænløsninger. Desuden er letklinkerne råvarer for blokke og elementer.Fordele Leca

Traditioner og historie
Det vi i dag kender som Leca Danmark A/S blev grundlagt i 1938, hvor man udviklede den første letklinke. Året efter blev den første roterovn bygget, og denne har leveret letklinker til vores kunder lige siden. Som følge af Leca's høje levealder ved vi, at vores produkter virker og holder i mange år.

Organisation
Leca består af i alt godt 500 medarbejdere fordelt på 12 europæiske lande. Der produceres letklinker i Danmark, Finland, Norge, Polen og Portugal. Dertil har vi salgskontorer i Sverige, Storbritannien, Spanien, Tyskland, Litauen, Estland og Letland. Hos Leca er vi opsat på at udvikle og forny os, og vi er derfor altid på udkig efter nye samarbejdspartnere og forretningsmodeller, som kan drive Leca, vores partnere og miljøet frem.

Produkter
Leca's hovedprodukt er de ekspanderede lerkugler, der anvendes til forskellige formål, såsom infrastruktur, husbyggeri og vandhåndtering, hvor egenskaber som lav vægt, styrke, holdbarhed og varmeisolering er højt værdsat. Desuden anvendes letklinkerne i fremstillingen af blokke og elementer, som har en høj position, på flere af de nationale Leca-markeder.

TOGETHER we BUILD for the FUTURE
Essensen af Leca's brand er defineret som "Together we build for the future"​. 'Together'​ fordi vi inkluderer vores interessenter i alt, hvad vi foretager os. Således løses mange opgaver i tæt samarbejde mellem os som producent og designer eller bygherre. 'Future'​ fordi vi lever i en verden, der er under konstant forandring. Det er vigtigt for os, at følge med i de nyeste tendenser indenfor byggeri, teknologi, økonomi og miljø. Dem, der ikke tænker fremad, bliver ikke en del af fremtiden.