Leca magasinet BUILD er udkommet med 5. udgave



Build 5

Leca Danmark er en del af Leca International - en sammenslutning af 12 europæiske Leca-selskaber som udvikler, producerer og markedsfører Leca® produkter. Blandt vores samarbejdsprojekter finder du magasinet BUILD, som vi bruger til at vise hinanden og omverdenen vores referenceprojekter. I magasinet vil du se, at brugen af Leca® produkter varierer en del fra land til land. Og du vil uden tvivl også finde du af, at der er meget vi kan lære af hinanden, for der er ingen grund til at en Leca® løsning som fungerer i Tyskland, Spanien, Finland eller Storbritannien ikke også gør det i Danmark. Tværtimod sørger vi altid for at vidensdele mellem selskaberne, så de gode løsninger kommer alle lande og alle potentielle Leca-kunder i hele Europa til gode. 

I denne udgave af BUILD sætter vi fokus på den store alsidighed ved vores produkt. Vi har valgt at fremhæve dette ved at inddele indholdet i tre kapitler, der tydeliggør vores strategiske fokus inden for 'Byggeri', 'Infrastruktur' og 'Vandhåndtering'. Mange er ikke klar over, hvor mange forskellige anvendelsesmuligheder Leca® letklinker har, men med denne inddeling håber vi at skabe grundlag for nye tilgange til vores innovative byggemateriale.

Denne udgave af BUILD indeholder spændende projekter inden for alle tre kapitler. Her får du en smagsprøve:

BYGGERI
I Finland, Polen og Norge har Leca® blokke været med til at skabe nogle smukke, unikke boligbyggerier, som du kan se flotte billeder og beskrivelser af. I Norge er Leca® letklinker desuden blevet brugt til at reducere trykket mod betonvæggene ved et stort boligblok-projekt, ligesom de i Finland har hjulpet Lidl til at bygge en let og innovation konstruktion. I Sverige har vores blokke været essensen i en brandvæg.

INFRASTRUKTUR
I Skotland var Leca® letklinker et vigtigt materiale i udviklingen og opførelsen af en bemærkelsesværdig bro. I Danmark har de lette lerkugler hjulpet med at minimere sætninger og oversvømmelser på den såkaldte Vinkelvej. I England er man lykkedes med at bygge en sporvogn på meget ustabil undergrund. Og i Portugal har vores produkt indgået i renovationen af en stor, kollapset mur.

VANDHÅNDTERING
At forsyne verden med rent vand samt løsninger på de tiltagende problemer med oversvømmelse er vores vigtigste opgave. I dette nummer af BUILD vil vi fremhæve vores produktserie til vandrensning, Filtralite®. Filtralite® renser bl.a. spildevandet for mere end en halv million indbyggere i Oslo, Norge. I Sverige håndterer det unikke produkt stormvand og fjerner fosfor.

Læs magasinet her.