Leca magasinet BUILD er netop udkommet med 4. udgaveBuild 4 udkommer

Leca Danmark er en del af Leca International - en sammenslutning af 12 europæiske Leca-selskaber som udvikler, producerer og markedsfører Leca® produkter. Blandt vores samarbejdsprojekter finder du magasinet BUILD, som vi bruger til at vise hinanden og omverdenen vores referenceprojekter. I magasinet vil du se, at brugen af Leca® produkter varierer en del fra land til land. Og du vil uden tvivl også finde du af, at der er meget vi kan lære af hinanden, for der er ingen grund til at en Leca® løsning som fungerer i Tyskland, Spanien, Finland eller Storbritannien ikke også gør det i Danmark. Tværtimod sørger vi altid for at vidensdele mellem selskaberne, så de gode løsninger kommer alle lande og alle potentielle Leca-kunder i hele Europa til gode. 

Leca® produkter er virkelig problemløsere. Især Leca® letklinker er alsidige i mange anvendelser, og denne udgave af BUILD indeholder nogle fascinerende, forskelligartede og autentiske eksempler på problemer, hvor Leca® letklinker i høj grad har medvirket til løsningen:

Newlandsbroen i England var gammel og stærkt præget af sætninger. I modsætning til alternative materialer havde Leca® letklinker netop de egenskaber, der skulle til for at løse problemerne. Rumvægt, dræningsfordele og hurtig udlægning gjorde valget af Leca® letklinker nemt for ingeniørerne.

Tusinder af huse i Norge har forældede, ineffektive drænsystemer. Stadig flere husejere løser dette problem ved at grave ud og blæse Leca® letklinker ind ved siden af muren, hvilket giver fortræffelig dræning og et lavt jordtryk mod kældervæggen.

I Spanien har Atletico Madrid bygget et nyt stadion, som har 72.000 besøgende hver weekend. Adgangsvejene skal derfor håndtere voldsom trafik på vanskelige jordforhold. Leca® letklinker (i Spanien bruger de varemærket Arlita®) kunne løse begge problemer med lethed, og blev derfor det oplagte materialevalg.

Finland har de bygget et sygehus med et tag som indeholder 2.300 m3 løs Leca® for at sikre ventilation og god drænering.

Og her i Danmark har selskabet Abeo haft stor succes med en ny type dækelementer i beton. Hemmeligheden: en kombination af almindelig beton og let konstruktionsbeton.

Find det nye BUILD magasin her!