Brug

Leca® letklinker kan være svære at få øje på, når man ser på et hus, en vej eller en bro. Men de findes overalt: i jorden, i væggene og på taget. Leca® letklinker skaber enkle og solide konstruktioner, er varme- og lydisolerende, og angribes ikke af råd, svamp eller insekter. Leca® produkter kræver meget lidt vedligeholdelse, er langtidsholdbare og bidrager til et lavere energiforbrug. 

Her kan du læse om vores bæredygtige fordele når Leca® produkterne er taget i brug.


Joanna Leca hus

En drøm af et Leca® hus

Flere og flere private bygherrer vælger at bygge deres huse med Leca® letklinker blokke. En af dem er Joanna fra Polen, der her fortæller om sine erfaringer med at bygge og bo i et Leca® hus.

arkitektens hus norge

Små anekdoter om at bo i et Leca® hus

Det er af mange gode grunde at bo i et hus, der er bygget med Leca® blokke og letklinker. Her har vi samlet en række udtalelser fra glade Leca® husejere.

Daells varehus Leca

Ikonisk Leca® bygning 65 år gammel

Daells Varehus, der blev grundlagt af de to brødre, Christen og P.M. Daell, åbnede i 1912 en forretning på Nørregade i København i en ikonisk bygning, som i dag huser det berømte ‘Hotel Sankt Petri’. Bygningen, som i 1953 blev ombygget med Leca® blokke, står stadig solidt 65 år efter.

Grosvenor Paradise Leca

Grønt paradis i hjertet af Liverpool

Det alsidige produkt Leca® letfyld har bidraget til at gøre et af de største detail-byggeprojekter i Europa ’grønnere’. Det drejer sig om en sanering til ca. 1 mia. £ af Grosvenor Paradise i hjertet af Liverpools pulserende havnefront. Leca® letklinker indgår i et bylandskab, hvor en unik taghave er anlagt blandt de nye, futuristiske bygninger, oven på en underjordisk parkeringsplads.

honningbier polen leca

Leca® passer på fugle og honningbier

Du tror måske, at Leca® letklinker kun er velegnet til tungt byggeri eller i en urtepotte, men når du har læst dette, kommer du nok på andre tanker. I Polen har biavlere løst et problem med fodring af bierne ved hjælp af Leca® letklinker og i Finland har en opfindsom fugleentusiast bygget en sikker, varm rede til et strandskadepar. Disse to forskellige historier viser, at Leca® letklinker er et alsidigt materiale, der kan bruges mange steder.

svinefarm leca polen

Leca® begrænser lugt fra svinefarm

Et kæmpestort dæklag af Leca® letklinker er brugt i en lagune til at begrænse udledningen af gødningsgasser fra svinefarm i Polen. Og det har vist sig at være effektivt.

Oset

Filtralite® renser drikkevandet i Oslo

Oset-vandrensningsanlægget i Oslo er Skandinaviens største. Her renses drikkevand til 90 % af indbyggerne i den norske hovedstad. Dette svarer til 95 millioner kubikmeter vand om året eller 3.000 liter pr. sekund. Leca® produktet, Filtralite, spiller en afgørende rolle i dette vigtige arbejde.

VEAS Oslo

Filtralite® holder Oslofjord ren

I Norges største anlæg til spildevandsrensning, VEAS i Oslo, har Filtralite® vist sig at være særdeles holdbart både som biounderlag og som filtreringsmateriale for spildevand. Filtralite® renser spildevandet fra 600.000 mennesker, bl.a. en stor del af Oslo's befolkning, og hjælper derfor med at forhindre skadelige stoffer i at blive ledt ud i de naturlige vandløb.