Borrowed from nature

Vi ta'r ikke. Vi låner. Sådan opstod idéen til et univers af bæredygtige historier baseret på letklinkens livscyklus.

Her på siden giver vi dig en samling bæredygtige historier om vores lille, geniale produkt, fra det fødes til det genfødes. Leca® letklinkens livscyklus er nemlig ikke lineær, men cirkulær, hvad end den bruges til byggeri, infrastruktur eller vandhåndtering. Ved fremstillingen af den lille lerkugle gør vi næsten det samme som for 80 år siden, hvilket er at brænde ler ved høje temperaturer. Resultatet er et naturligt, let og stærkt byggemateriale, som kan bruges igen og igen, og i sidste ende gives tilbage til naturen: 'Borrowed from nature' eller på dansk 'Lånt af naturen' er vores samling af bæredygtige historier.

Historierne er inddelt i de 5 trin, som udgør letklinkens livscyklus - fra 'Produktion' til 'Genanvendelse'.


produktion ikon

Produktion

Leca® letklinker er lavet af råler, som forbehandles og brændes ved høje temperaturer. Vi har altid fokus på en ressourceeffektiv produktion med henblik på at spare på den naturlige råvare og på at reducere emissioner. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde bedre og mere bæredygtige metoder.

Transport ikon Leca Borrowed from nature

Transport

Vidste du, at én lastbil med Leca® letklinker kan transportere det samme som fire lastbiler med sand og grus? Det skyldes letklinkernes lave vægt, som gør det muligt at fylde mere materiale på lastbilerne end med konventionelle fyldningsmaterialer. Dette er godt for både klima, da CO2-fodaftrykket bliver væsentlig mindre, og for omkostningerne. 

Byggeri ikon Borrowed from nature Leca

Byggeri

Hvis byggematerialet vejer mindre, gør det livet lettere for bygningsarbejdere. Leca® produkter er kendetegnet ved deres lave vægt. Leca® blokke er op til fire gange lettere end almindelige betonblokke og Leca® letklinker kan, foruden deres lave vægt, som gør dem nemme at håndtere, leveres via blæseslanger, når adgangsforholdene er snævre og vanskelige. 

Brug ikon borrowed from nature leca

Brug

Leca® letklinker kan være svære at få øje på, når man ser på et hus, en vej eller en bro. Men de findes overalt: i jorden, i væggene og på taget. Leca® letklinker skaber enkle og solide konstruktioner, er varme- og lydisolerende, og angribes ikke af råd, svamp eller insekter. Leca® produkter kræver meget lidt vedligeholdelse, er langtidsholdbare og bidrager til et lavere energiforbrug. 

Genanvendelse ikon borrowed from nature Leca

Genanvendelse

Leca® letklinker er et naturligt produkt, hvis livscyklus ikke er lineær, men cirkulær. Produktet kan således ”genfødes”, når materialet har været i brug i op til 100 år. Endvidere betyder enkelheden ved det naturlige, inaktive tilslag, at det kan vende tilbage til naturen, hvorfra det kom. Leca® letklinker er i bund og grund ikke vores, vi låner dem. De bæredygtige egenskaber gør, at vi i sidste ende kan give dem tilbage.